Fluffig megagod omelett (LCHF)
Såhär gör man min snuskigt goda omelett (jag gillar inte omelett egentligen men denna är mummagumma!)
Du behöver:
3 mellanstora ägg
Vispgrädde (inte lightprodukt)
Tunna, tunna skivor med cheddarost
Smör
Gör såhär:
Ta fram en liten skål och knäck i äggen ner i den,
tillsätt den mängden grädde som du vill ha, jag brukar ta mer eller mindre 1 1/2 dl.
Salta och peppra och vispa sen ihop allting med en gaffel tills det blir en ljusgul
len blandning.
Sätt på spisen och ta ca 25 g smör och smält i pannan.
När smöret är lite lagom gyllene så häller du i smeten och undertiden "drar" du i
smeten in mot mitten så att all smet når botten av pannan, men var försiktig
så att du inte drar för mycket för då blir det bara en rynkig äggsmetsklump i mitten.
Men skulle det råka bli så så kan du bara ta och hacka lite med stekspaden i den så får du
en liten variant av scrambled eggs.
När smeten är gyllenbrun på båda sidorna så lägger du din ost på och viker över
den ena halvan av omeletten så att osten smälter emellan de två halvorna.
Men var noggrann när du viker över eftersom att omeletten är väldigt fluffig
och lätt går itu medan den fortfarande är varm.
Nu tar du och lyfter upp pannan och "häller" över omeletten på en tallrik direkt från pannan!
Nu är det bara att mumsa i sig och njuta för detta är riiiiktigt gott!
Kommentarer
Trackback